Later verhuisde het, via een kort verblijf in de Tweede Walstraat, naar de vroegere Sint Anthonisschool aan de Verlengde Groenestraat (tegenwoordig de Groenewoudseweg) en kreeg als naam ‘Kreatief Aktiviteiten Sentrum (KAS) mee. De binnenkant werd opgeknapt en de buitenkant werd door kunstenaars kleurrijk versierd. Toen al was muziek belangrijk, er werd volop gespeeld en geëxperimenteerd. Daarnaast organiseerden jongeren allerlei andere dingen, zoals sportactiviteiten, lezingen, kinderactiviteiten en andere podiumkunst, maar het was ook echt een plek om samen te komen en te hangen. Er was een theehuis op de eerste verdieping, waar iets gedronken kon worden en soms ook iets gerookt. Er treden veel bandjes op die later doorbreken, zoals Frank Boeijen, Doe Maar en Supersister.
Was Doornroosje tot dan toe vooral nog het domein van de hippies, met de opkomst van onder andere de punk en wave in de jaren ’70 en ’80 veranderde het publiek en ook de programmering. Werd het pand aan de Groenewoudseweg eerst nog gedeeld, theedrinken en iets roken boven en rondbeuken op harde muziek beneden, later verdween het theehuis en kwam de focus nog meer op muziek te liggen. Deze trend zette zich door in de jaren ‘90. Doornroosje wilde nog meer professionaliseren en het voormalige jeugdcentrum veranderde definitief in een poppodium. Vanaf het jaar 2000 kwam dit allemaal in een stroomversnelling. Er kwam meer diversiteit in muziekstijlen en het publiek dat Doornroosje aantrekt. Veel artiesten speelden in ‘Roosje’ vlak voor hun definitieve doorbraak. De lijst met namen is eindeloos, maar een kleine greep: Pixies, Joy Division, Nick Cave, Sonic Youth, Beck, Green Day, Radiohead, Daft Punk, 16 Horsepower, Volbeat, MGMT, Ben Howard, Editors en Mumford and Sons.
Vooral de dancescene groeide hard in de jaren ’90, zo sterk zelfs dat Nijmegen wel de bijnaam ‘Detroit aan de Waal’ kreeg. Doornroosje heeft een cruciale rol gespeeld in het stimuleren van de dance in Nijmegen en Nederland. In 1993 ontstond dansavond Ultimate Dance Construction, een wekelijkse dansavond waar DJ’s een experimentele mix van gitaren, metal, house, techno, afrobeat en latin konden draaien. ‘UDC’ was een daverend succes.
Later splitsten verschillende muziekstromingen zich op. Er bleek minder behoefte aan brede dansavonden, mensen kwamen speciaal voor een muziekstromingen. Voor de danceliefhebbers was er Dance Night, op zaterdag. Dat werd op 6 januari 1996 omgedoopt tot Planet Rose, het geesteskind van Peter Entjes, DJ Pure.
Planet Rose bestaat nog steeds en is op dit moment de langstlopende clubavond van Nederland en wellicht zelfs in de wereld. Het heeft een cruciale rol gespeeld bij de opkomst van de dance in Nederland. Liefhebbers roemen in de eerste plaats de fantastische sfeer tijdens de nachten, maar zeker ook de vooruitstrevende, sterke programmering. DJ’s van naam hebben deze club avonden vormgegeven en gezorgd voor legendarische avonden waaronder Jeff Mills, Daft Punk, Laurent Garnier, Sven Väth, Ellen Allien, Vitalic en Carl Craig.
Rond de eeuwwisseling werd duidelijk dat het tijd werd voor een nieuw gebouw. Het oude (school)gebouw was ‘op’ en er was al jaren behoefte aan een locatie met meer mogelijkheden. Op 20 december 2011 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe Doornroosje, aan het Stationsplein. Hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig sloot de deuren van het oude gebouw op 5 juli 2014 en op 1 oktober van dat jaar werd het prachtige nieuwe gebouw geopend waar we nu gehuisvest zijn. Twee fijne zalen met een capaciteit van 1100 en 400 die voorzien van alle moderne snufjes zonder groots en afstandelijk over te komen. Ook is er een café met een podium voor zo’n 250 mensen. Allemaal ingrediënten voor een ultieme live ervaring. Sindsdien hebben we een keur aan gerenommeerde artiesten mogen ontvangen, van klein tot groot waaronder Giorgio Moroder, Slayer, Gojira, Franz Ferdinand, Nils Frahm, Kaiser Chiefs, Marco Borsato, Greta van Fleet, Xavier Rudd, Mastodon, King Gizzard and The Lizard Wizard, IDLES, Sunn O))), All Them Witches, Alestorm, Tyler Childers, Fink, Stormzy en Nothing But Thieves.
De vroegere Sint Anthonisschool is echter niet verdwenen. Sinds 2020 is daar De Basis gevestigd, dat eind 2021 officieel zal openen. De Basis is een broedplaats voor de Nijmeegse muziekscene, waar ambitieuze muzikanten en producers zich kunnen ontwikkelen. Er komen werkruimtes, er is veel ruimte voor talentontwikkeling en artist residencies en er komt een guesthouse voor toerende internationale artiesten. Doornroosje blijft ook in de toekomst nauw met De Basis samenwerken.
Wil je meer weten over het verhaal van Doornroosje? Lees en bekijk dan de boeken WE DO MUSIC, 40 jaar Doornroosje van Alex van der Hulst en Doornroosje – De ziel is meeverhuisd van Thea van den Heuvel. Ook kun je de documentaire over clubavond Planet Rose bekijken.